Året börjar närma sig sitt slut, men rätt som det är så är våren här igen och ljuset börjar komma tillbaka. Även om det ännu känns avlägset kan det faktiskt börja bli dags att fundera på vilka event och tillställningar du vill besöka under våren 2023. Speciellt i Stockholm kan biljetterna till populära tillställningar ta slut mycket fort.

Cirkusar är något som har roat familjer sedan 1700-talet och de flesta av oss har nog ett minne av att sitta i ett cirkustält och skratta åt en clown. Cirkusar har länge varit ett hett diskussionsämne på grund av att de använder sig av djur. Idag finns det dock cirkusar som inte använder sig av djur i sina föreställningar. Ett exempel är Cirkus Brazil Jack som har helt djurfria föreställningar.

Cirkus i Stockholm

Än så länge har inga av de tre cirkusar som fortfarande finns kvar i Sverige lagt ut sina turnéprogram för våren 2023. Planerar du att gå på en cirkus i Stockholm behöver du därför ha is i magen och hålla utkik efter vad som kan komma.

Under 2022 hade Cirkus Brazil Jack flera föreställningar i Stockholm. Även om de ännu inte har lagt ut sina turnédatum för 2023 kan vi nästan förvänta oss att de kommer göra åtminstone några stopp i huvudstaden. Men om det blir under våren eller senare i år får vi helt enkelt vänta med att se.

Arenan Cirkus på Djurgården

När man pratar om Cirkus i Stockholm ska det inte förväxlas med arenan som heter Cirkus och ligger på Djurgården i Stockholm. När arenan upprättades var det just för att inhysa stora cirkussällskap. Idag är det mer en plats för konserter och andra uppträdanden.

Cirkus i Sverige

I Sverige har det tidigare funnits många kringresande cirkusar, och de allra största var under lång tid Cirkus Scott, Maximum och Wictoria. Tyvärr finns ingen av de tre längre kvar, i alla fall inte med någon aktuell föreställning.

De tre cirkusar som fortfarande turnerar i Sverige är just Brazil Jack men även Cirkus Olympia och Cirkus Rhodin. Om någon av dem kommer att ha föreställningar i Stockholm under våren 2023 är ännu ej klarlagt för allmänheten.

Av de tre cirkusarna som finns kvar i Sverige är det endast Brazil Jack som har föreställningar helt fria från djur. Men ingen av de andra två använder klassiska cirkusdjur som elefanter och liknande, utan endast sällskapsdjur förekommer i deras föreställningar.

Kategoriserad i: